Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Magyar Nyelv Napja

Az Országgyűlés 2011-ben november 13-át a Magyar Nyelv Napjává nyilvánította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen, hogy évente egyszer a közfigyelem hivatalosan is ráirányuljon a szellemi-kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő magyar nyelvre.

Részletek

 

Színház TV

 

    Halotti pompa   Bizet: Carmen   Godol:A REVIZOR
 

     Fodrásznő     Úri muri
    Oblom-off
    Tovább  Linkek

   
   

Debreceni Irodalmi Napok 2014


A magyar irodalmi közélet egyik legjelentősebb szakmai eseményét, a Debreceni Irodalmi Napokat ebben az évben november 5. és 7. között rendezik meg. Az idei rendezvénysorozat a világirodalom helyzetének alakulását állítja a középpontba.

Részletek

A következő évad bemutatói a Csokonai Színházban


A Csokonai Színház idei szezonja a görög drámák jegyében fogant, a 2014/15-ös évad előadásai a középkor és a kereszténység világához kapcsolódnak majd, hol szorosabb hol lazább szálakkal. De hasonlóan az ideihez, jövőre is sokszínűségre törekszik a színház.

Részletek

Csokonai Színház


A mintegy másfél évszázados múltra visszatekintő Csokonai Színház a debreceni színjátszás központi műhelye. A drámai, tác- és operatagozattal működő, három játszóhellyel is rendelkező színház rendkívül gazdag repertoárja minden korosztály számára kínál igényes előadást. 
Részletek

Vojtina Bábszínház

 
Arany János: Vojtina ars poétikája c. versének a költészetről vallott gondolatai ihlették 1975-ben a Vojtina Bábegyüttes névválasztását, mely együttest nyolc fiatal együttgondolkodása és játékkedve hívta életre, akik Giovannini Kornél művészeti vezető és Szabó Tibor társulatvezetővel léptek rá a színházalapítás küzdelmekkel teli útjára.
Részletek

KonzervArtaudrium


A KonzervArtaudrium 1999 óta működő, állandó társulattal rendelkező színházi műhely. Már a névválasztással is jelzik elkötelezettségüket, útkereső, kísérletező szándékukat. 
Részletek