Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Debrecen Dixieland Jazz Band

A Debrecen Dixieland Jazz Band 1984-ben alakult, megalakulásától fogva számos hazai és külföldi meghívást kapott és 1985 óta folyamatosan a Debreceni Jazznapok résztvevöje. Repertoárján a dixieland-örökzöldek és a tagok saját szerzeményei mellett - a modern jazz alkotásai is szerepelnek: koncertjein rendszeresen tesz kirándulásokat trió és quartett felállásban a jazz különböző mai irányzatainak megszólaltatására. A zenekar 1987-ben az Európai Rádió Unió Tonderi Fesztiválján (Dánia) sikerrel képviselte Magyarországot, és már 1989-ben eljuthatott az európai oldtimer zene kiemelkedő ünnepére a Drezdai Dixieland Fesztiválra. Jártak már Európa számos országában és két alkalommal a jazz őshazájában, az Egyesült Államokban is.

Részletek


Debreceni Jazz Együttes

A több mint 40 évvel ezelőtt Kiss Ernő zongorista vezetésével alakult Debreceni Jazz Együttes a műfaj debreceni zászlóvivője, a jazznapok állandó közreműködője. A sokáig kvartettként működő zenekar alapvetően hard bop és modern stílusban játszott. A kvintetté bővült csapat repertoárján modern jazzkompozíciók és saját szerzemények szerepelnek. Vezetője, Gyarmati Zoltán szaxofonos munkásságát Debrecen város Önkormányzata 2004-ben Csokonai-díjjal ismerte el.

Részletek


Zakar Zoltán

Zakar Zoltán harsonás, zongorista, zeneszerző 1959-ben született Hajdúszoboszlón. Tanulmányait a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán végezte. 2002 óta Debrecenben él, ahol a Debreceni Jazz Együttes tagja, saját együttesének, a Zakar Jazz Group-nak vezetője, a Debreceni Jazz Klub elnöke, 2005 óta a Jazzmelon Big Band művészeti vezetője.

Részletek


Szelevényi Ákos

1966-ban született Debrecenben. A nyolcvanas évek közepén emigrált Nyugatra. Franciaországban él. Zenéjét a kivételes erejű expresszivitás, extatikus kifejezésmód, nagyfokú átélés és egyfajta vehemencia jellemzi. Kezdettől fogva a magyar zenei anyanyelv vonzásában alkot, amely jellegzetes arculatot biztosított a franciaországi majd az európai zenei pódiumokon. Partnerei a legnevesebb francia és amerikai muzsikusok. Jelenleg az egyik legnevesebb és legismertebb európai jazz zenésznek számít.

Részletek


2017. július 22., szombat
Magdolna