Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Ízes kalandozások a városban

Debreceni töltött káposzta, orjaleves, hortobágyi húsos palacsinta, slambuc, szürkemarha-húsból készült különlegességek, halászlé, kemencében sütött-főzött ételek… Csak néhány példa a városra jellemző, másutt sehol meg nem található gasztronómiai kínálatból.

Debrecen hangulatos éttermeiben különféle ízletes magyaros és táj-jellegű ételek közül választhat az enni-inni vágyó vendég. A térségünkre jellemző enyhén zsíros hajdúsági ételek mellett a reformtáplálkozás hívei is megtalálják a számukra legmegfelelőbb ételspecialitásokat, így például a hortobágyi biohalakból készített fogásokat. A cívisváros kiváló, a szakma mesterei által vezetett cukrászdáiban érdemes megkóstolni a hagyományos módon készített dobostortát, Rákóczi-túrost, a cukormentes süteményeket vagy a tönkölybúzalisztből sütött pogácsát. A helyi és a magyaros specialitásokon túl egy nagyváros gasztronómiai kínálata természetesen nem nélkülözheti a nemzetközi konyha ízeit sem, így Debrecenben is megtalálhatók például görög, kurd, kínai, mexikói és olasz ételeket kínáló büfék, éttermek.

Megannyi kitűnő vendéglátóhelyről olvashat tehát ezen az oldalon. A hagyományos, családias jellegű vendéglők, az elegáns, sőt, patinás éttermek, a fiatalos, klubszerű vendéglátóhelyek, cukrászdák mellett a pizzériák és gyorséttermek legfontosabb adatait is megtalálja.

Kép forrása: www.memton.com


2017. július 22., szombat
Magdolna