Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

A konferenciaturizmus csúcsán

A konferencia-, a hivatás-, és az üzleti turizmus rendkívüli mértékben megerősödött a világon, így Magyarországon is. A konferenciaszervezők körében népszerű helyszínek között mára Debrecen is előkelő helyen szerepel – mindez a város hosszú évek óta folyó, tudatos törekvésének az eredménye. 

A konferenciaszervezők által megkövetelt infrastruktúra mára teljes körben rendelkezésre áll Debrecenben: a város gyors megközelítését lehetővé teszi a nemzetközi repülőtér, az M3-as, illetve M35-ös autópálya, valamint a Budapest-Záhony vasúti fővonalon szinte óránkénti rendszerességgel közlekedő InterCity-vonatok sora. A Debreceni Egyetemet kiszolgáló, a nagysebességű és nagy sávszélességű internetes kapcsolatot lehetővé tevő optikai gerinchálózathoz a polgármesteri hivatal, s rajta keresztül az önkormányzathoz tartozó jelentősebb intézmények is kapcsolódnak. Az igényeknek megfelelően pedig számos helyszín és szolgáltatási szint közül választhatnak a városban azok, akik tanácskozásokat, üzleti tréningeket kívánnak rendezni.

A város konferenciaturizmusának centruma a 2006-ban felavatott Kölcsey Központ Magyarország második legnagyobb konferenciaközpontja. A 13 ezer négyzetméteres alapterületű létesítmény elegáns, mozgatható színpadú nagyterme kiválóan alkalmas nagy létszámú konferenciák, bálok, fogadások, koncertek és kiállítások megrendezésére. Mérete a leválasztható szekciótermeknek köszönhetően tetszőlegesen bővíthető vagy szűkíthető 750-től 1100 főig. Négynyelvű, vezeték nélküli tolmácsrendszer is rendelkezésre áll, 600 darab vevőegységgel. A terem akusztikája kiváló – erről többek között a speciális, teremakusztikát módosító rendszer gondoskodik. A Kölcsey Központ bálterme méltó helyszíne a konferenciákon túl fogadásoknak, céges rendezvényeknek, kisebb koncerteknek és kamaraszínházi előadásoknak. A színpad leválasztható, így a terem mérete is változtatható 150-350 fős befogadóképesség között. A ház szekciótermei 30-70 fő befogadására alkalmasak, tárgyalásoknak, előadásoknak adhatnak otthont. Nagyobb létszámú rendezvény esetén összenyitva 90-150 fő is elfér bennük. 

A kiállítóterem művészeti tárlatok mellett standok felállítására is alkalmas, illetve 
konferenciateremként is használható: 50-260 fő befogadására képes. A tágas, napfényes folyosók jól kapcsolhatók a termekben folyó rendezvényekhez. Kávészünetek, álló- vagy ültetett fogadások, kiállítások nagyszerű helyszínei. A három szint összesen 1200 fős állófogadás megtartására alkalmas.

A 2006-ban nyílt Hotel Lycium négycsillagos szálloda a belvárosban a Kölcsey Központ épületegyüttesében található. Kiemelkedő színvonalú szolgáltatásainak köszönhetően elsődleges céljuk az üzleti élet szereplői által elvárt és megfogalmazott igények teljes körű megvalósítása. A légkondicionált szálloda 88 kétágyas szobával és 4 apartmannal várja vendégeit. A hotelben 40-50 férőhelyes különterem, business center, közel 200 fő befogadására alkalmas étterem áll rendelkezésére a vendégeknek. A kikapcsolódásról, a test és a lélek megújulásáról a 400m²-es wellnessrészleg különböző szolgáltatásai gondoskodnak.
 

A 2002-ben megépült Főnix Csarnok Magyarország második legnagyobb rendezvénycsarnoka. Ülőhelyeinek száma a küzdőtér berendezése nélkül 6444, a küzdőtér befogadóképessége pedig 1280 fő. Az ülőhelyek száma színpados elrendezéssel 7039, s a csarnok maximális befogadóképessége 8500 fő. A csarnok kisebb rendezvények megtartására alkalmas multifunkcionális, szekcionálható termének alapterülete 300 négyzetméter. A Főnix Csarnokot föld alatti folyosó kapcsolja össze a szomszédos Hódos Imre Sportcsarnokkal, hogy nagyobb rendezvényeken az ottani helyiségeket is használni lehessen.

A Nagyerdő szívében található négycsillagos Aquaticum Termál és Wellness Hotelben a légkondicionált és jól felszerelt konferencia- és rendezvénytermek ideális helyszint biztosítanak a különféle eseményeknek, üzleti megbeszéléseknek, továbbképzéseknek és találkozóknak. Speciálisan a konferenciaturizmus szempontjából a városban az Aquaticum Termál és Wellness Hotel talán a legnagyobb tapasztalatokkal és hagyományokkal bíró létesítmény.
A város régi, patinás szállodája a négycsillagos Cívis Grand Hotel Aranybika. A szálloda Hajós Alfréd termében 150, Bika Bálint termében 80, Debrecen termében pedig 150 fős rendezvények megtartására nyílik lehetőség. A Hajós Alfréd terem közvetlen összeköttetésben áll az 500 fős befogadóképességű Bartók teremmel, s a kettő összekapcsolása nagy létszámú közönség részvételével zajló események megrendezésére teszi alkalmassá.

A háromcsillagos Centrum Hotel*** első emeletén található 800 négyzetméteres, a korszerű igényeknek megfelelő technikával ellátott konferenciaközpont 400 fő befogadására alkalmas. Szekcionálva a Cívis terem 50, a Jubileum terem 60, a Centenárium terem 140, s a Millennium terem szintén 140 személy tanácskozására ad lehetőséget.
A háromcsillagos Hunguest Hotel Nagyerdő egy 60-150 fő, valamint egy 20-40 fő fogadására alkalmas konferenciateremmel rendelkezik. A szintén a Nagyerdőn lévő háromcsillagos Sport Hotel négy, egyenként 20-60 fő befogadására alkalmas termet tud rendelkezésre bocsátani.

A belvárosban található háromcsillagos besorolású Centrum Panzióban 40 fős tárgyalótermet lehet igénybe venni. A szintén a történelmi belváros területén lévő Minerva Panzió egy 100 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel rendelkezik, amely egyaránt alkalmas egyéni, családi és üzleti rendezvények, konferenciák, tréningek lebonyolítására. A városközponttól 5 perces autóútra levő négycsillagos Hotel Platán pedig csapatépítő tréningek és céges rendezvények ideális helyszíne.

Kitűnően alkalmas céges összejövetelek és csoportos rendezvények lebonyolítására a Debrecen belvárosától 16 kilométernyire található lévő Cívis Bika Tanya is. A magyarországi Dorcas Segélyszervezet működteti a belvárostól 13 kilométernyire, a Vekeri-tó mellett a Dorcas Konferenciaközpont és Kempinget, mely elsősorban keresztény képzéseknek, találkozóknak, konferenciáknak ad otthont. A létesítmény 120-170 fő befogadására képes konferenciateremmel (wifi csatlakozással), 3 kis tárgyalóval és internet szobával  rendelkezik. Alkalmas konferenciák, csapatépítő tréningek, szakmai napok, üzleti megbeszélések, családi-baráti ünnepségek lebonyolítására. Öt-hat személyes komfortos apartmanok és két-háromágyas szobák zuhanyzóval is a vendégek kényelmét szolgálják.

2017. július 22., szombat
Magdolna

Infobox

Kölcsey Központ Debrecen

H-4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.
Tel.:  +36 (52) 518-400
Fax.: +36 (52) 518-404
E-mail: kolcseykozpont@fonixinfo.hu 
Honlap: www.kolcseykozpont.hu 

Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont
4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
Telefon: (+36) 52/514-100
Termál - és Wellness Hotel: (+36) 52/514-111,
E-mail: kozpont@aquaticum.hu
Honlap: http://www.aquaticum.hu/

Főnix Csarnok
4028 Debrecen, Kassai út 28.
Telefon: + 35 52 505 397
E-mail: fonixcsarnok@fonixinfo.hu
Honlap: http://www.fonixcsarnok.hu