Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Aquaticum Debrecen

Debrecen már hosszú évtizedek óta az ország gyógyturizmusának egyik éllovasa, s az elmúlt esztendők alatt végrehajtott intézményi fejlesztések révén már nyugat-európai színvonalú a fürdő kínálata. Itt bővebb információkat szerezhet a szolgáltatásokról.
Tovább

A Nagyerdő

Könyvtárak

   

A Debreceni Nagyerdőt többévszázados története és a város életében betöltött jellegzetes szerepe teszi hazánk egyik legismertebb természetvédelmi területévé, mely az elsők között kapta meg ezt a rangot az ország erdőségei közül. A Nagyerdő mára családi programok, kellemes séták és tanulmányi utak színhelye, természetjárók kedvelt célpontja, fiatalok népszerű szórakozóhelye.
Tovább


Debrecenben az Egyetemi, a Városi és a Megyei könyvtár széleskörű kínálatával, gazdag gyűjteményével várja az érdeklődőket.
Tovább

Múzeumok, galériák

A város központjában, egymás szomszédságában található a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Déri Múzeum,amely gazdag régészeti, képzőművészeti, kulturális, néprajzi gyűjteményt történelmi relikviákat kínál. Az ország második legnagyobb kortárs galériája a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ), mely jelenleg Közép-Európa legkorszerűbb művészeti galériája.
Debreceni Irodalmi Múzeum a város gazdag irodalmi hagyományait gyűjti, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma egyrészt egyházkerületi, azaz regionális hatáskörű múzeum, másrészt az egyik legpatinásabb hazai iskola, az 1538-as alapítása óta. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban kapott helyet - az időszaki kiállítások mellett - a világhírű szobrászművész Medgyessy Ferenc életművének jelentős darabjait bemutató állandó kiállítás, a Holló László Emlékmúzeumbn pedig a művész hagyatékának jelentős része pihen. A Mű-Terem Galériában számos rangos időszaki kiállítás tekinthető meg. A város szívében a Nagytemplom mögött elhelyezkedő Romkert Kávézó és Kiállítóterem a középkori templom építéstörténetét és feltárt romjait mutatja be.
Tovább

Debreceni Állatkert


A debreceni Nagyerdő varázslatos fái közé megálmodott kert már több mint fél évszázada várja látogatóit. A nagyerdei Kulturpark 2008-ban ünnepelte alapításának 50. évforulóját.
Tovább

Zenei események

Debrecenben minden hónapban színes, élvezetes és igényes zenei programmal találkozhatnak az érdeklődők, akik a rock, a jazz, a blues, a komolyzene, a musical gazdag palettájáról választhatják ki a nekik tetsző eseményeket. Ebben a színházi,- és klubélet adhat támpontot.
Tovább

Szórakozóhelyek


Debrecenben több lehetőség van az esti kikapcsolódásra. Számos koncerthelyszín és táncos-zenés klub várja a szórakozni vágyókat a városban.
Részeletek

Sportkultúra

Hétvégente nemzetközi szintű,kellemes atmoszférájú kézilabdamérkőzéseket nézhetnek meg a sportág iránt érdeklődők, de érdemes elzarándokolni a debreceni futbalcsapat szintén jó hangulatú találkozóira is az Oláh Gábor utcai Stadionba. Ezen kívül a Főnix Csarnok, a Debreceni Uszoda és a Jégcsarnok is kellemes kikapcsolódást tartogathat.
Tovább

Kiállítások

A kortárs és klasszikus művészetek kedvelői minden hónapban számtalan új, érdekes kiállítást láthatnak a Belvárosi Galériában, a Műterem Galériában, az DEOEC II. Kollégium galériájában és az Újkerti Közösségi Házban.
Tovább

2017. július 22., szombat
Magdolna