Debrecen.hu

Nyelvválasztás Bitte wählen Sie eine Sprache Please select a language magyar Deutsch english

Patrasz

Az Athéntől 220 kilométerre található Patrasz történelmének hajnala az időszámításunk kezdete előtti 3. évezredre nyúlik vissza. A város első virágkorát a mükénei kultúra idején élte (i. e. 1580 – 1100). A római korban a Földközi-tenger keleti részének központja lett, fontos kikötővé vált.

Részletek


Jyväskylä

A Jyväskylä városa, a jyväskyläi járás, Laukaa és Muurame alkotta 125 ezer lakosú terület Finnország egyik jelentős központja, a finn nyelvű kultúra bölcsője, amelyből mára már emberek ezreinek tanulási lehetőséget biztosító oktatási intézmények fejlődtek ki. A környék nemzetközileg is jelentős fa-, papír- és fémipari központ.

Részletek


Sumen

A több mint három évezredes múltra visszatekintő város a Várna–Szófia közötti, fő közlekedési útvonal kereszteződésében fekszik. Sumen az egyik legjelentősebb bolgár kulturális központként számos nemzetközi rendezvénynek ad otthont. Sumen környékén volt Bulgária első fővárosa: Pliszka és a Nagy Preszláv, s ott található a kultuszközpont „Madara” is.

Részletek


Setúbal

Az Atlanti-óceán partján fekvő Setúbal közkedvelt kirándulóhely. Közelében terül el az Arrábida-hegység, ahol 11 ezer hektáros nemzeti park található. A Sado folyó tölcsértorkolata pedig természetvédelmi terület. A város életében jelentős szerepet játszik a színház, a tánc, a folklór, és természetesen a vízi sportok is közkedveltek.

Részletek


Cattolica

A tenger felé lefutó hegyek között fekszik Cattolica, ott, ahol a Romagnai-síkság eléri a Marche tartomány dombjaihoz csatlakozó tágas teret, s a tengerig nyúlik. A város jellegzetes táncoló szökőkútjai, színes kikötője, a tengerparton magasodó hegye sokáig megmarad a az idelátogatók emlékeiben.
Cattolica nemzetközi hírű fürdőhely.

Részletek


Szentpétervár

2003-ban lett Debrecen testvérvárosa a fennállásának akkor 300. évfordulóját ünneplő Szentpétervár, Oroszország kulturális fővárosa. A Néva-parti metropoliszt méltán nevezik észak Velencéjének: csodás paloták, pazar terek, utcák és sétányok fogadják az ide látogatót.

Részletek


Tajtung

Tajtung Tajvan szigetének délkeleti részén fekszik, hosszú, keskeny partszakasz, keletről a Csendes-óceán, nyugatról a völgyet lezáró középhegység határolja.
Területe 35 négyzetkilométer.
A messze földön híres tartomány számtalan különlegessége évente százezernyi turistát vonz.

Részletek


2017. július 22., szombat
Magdolna